De la mà del teixit comunitari que hi ha als barris del voltant del REC COMTAL en fem una (Re)Volta.

Les (Re)voltes són unes PASSEJADES en grup on la memòria individual i col·lectiva dialoga amb el present dels barris a partir de les vivències de la gent que hi viu, i el TERRITORI i la HISTÒRIA QUOTIDIANA I POPULAR construeixen un lloc de trobada i reconeixement mutu per a les persones que hi participen.

El Rec Comtal sempre ha format part de la vida i del paisatge del barri de Can Sant Joan en Montcada i Reixac i de Vallbona al districte barceloní de Nou Barris.  Antigament era l’espai on les dones feien el safareig i els infants i joves l’utilitzaven per a l’esbarjo. Moltes persones que ara són avis i avies del poble van aprendre a nedar allí. Després de les diferents reivindicacions veïnals per dignificar-ho, tant als anys 90 com en aquesta dècada,  s’ha recuperat com a bé comú, paratge natural, patrimoni històric i element d’identitat veïnal. Actualment, un Rec Comtal recuperat i digne ens permet acrticular projectes comunitaris al seu voltant per millorar la qualitat de vida dels barris des de l’educació, la cultura, el medi ambient, la participació ciutadana i l’economia social.

AVIAT PUBLICAREM LA INFORMACIÓ CONCRETA DE LES (RE)VOLTES DEL REC COMTAL

Vine a les (Re)Voltes! (Re)voltem la memòria viva, construïm la història comuna.

Tens ganes de formar part d’una comunitat que vetlla per la recuperació de la història quotidiana i popular, que dona a conèixer la memòria individual i col·lectiva, desmunta la segregació territorial i social i actualitzar l’imaginari col·lectiu del país? El Projecte Revoltes és el treball conjunt, des del suport, col·laboració i complicitat, d’entitats i associacions del territori, per a reforçar i incrementar la cohesió social i el sentiment de pertinença col·lectiu, construint llocs de trobada i reconeixement mutu. 

QUINS SÓN ELS OBJECTIUS DE LES (RE)VOLTES?

1 Desmuntar l’estigmatització i la segregació territorial i social de tots els barris que formen la societat catalana avui, tot actualitzant-ne l’imaginari col·lectiu.

2 Recuperar i revaloritzar la història quotidiana i popular dels col·lectius, llocs i protagonistes infrarepresentats en la memòria col·lectiva.

3 Reforçar el teixit associatiu i comunitari del país a partir de la interacció, el coneixement i reconeixement mutu.

Al Projecte (Re)voltes teixim xarxa i treballem per la COHESIÓ SOCIAL. Volem lluitar contra l’estigmatització territorial i social per construir un FUTUR COMPARTIT, amb dignitat, equitat i respecte. 

Descobreix les pròximes (Re)voltes i apunta-t’hi! ▶ https://lesrevoltes.cat/