SOBRE NOSALTRES

ELS NOSTRES VALORS
La Perifèrica neix amb l’objectiu d’unir la força de treball de diverses persones per generar uns llocs de feina dignes amb una lògica cooperativa, de suport mutu i alhora provocar transformació social i millora de les condicions de vida del conjunt de la societat.
La Perifèrica té com a finalitat principal fomentar la convivència, la cohesió social i el desenvolupament de la societat a través de la intervenció sociocultural, comunitària, educativa i formativa.
Els valors que defineixen l’entitat són:
– Participació i transformació social
– Suport mutu i treball cooperatiu
L’EQUIP DE LA PERIFÈRICA
Els membres de la Perifèrica som professionals amb llarga experiència en la gestió d’equipaments públics, l’animació sociocultural, l’acció comunitària, el treball socioeducatiu amb joves i la inserció laboral.

Elisabet Montero
Dinamitzadora sociocultural especialitzada en treball amb infants, adolescents i joves

Antonio Alcàntara
Educador Social, especialitzat en temes de joventut, participació, circ social i gestió comunitària.

Carmen Fructuoso
Sociòloga, consultora i especialista en projectes d'inserció sociolaboral amb joves

Gemma R. Salvatella
Dissenyadora gràfica i multimèdia experta en comunicació d'entitats socials.

Sara Alcalà
Educadora especialitzada en la restauració i el treball socieducatiu amb joves

Àlex Egea
Professor de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona i pedagog.
COL·LABORADORES

Alba Sanjurjo
Antropòloga
Antropòloga per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment cursant Educació Social per la Universitat Oberta de Catalunya.
Treballa com a dinamitzadora juvenil acompanyant joves en l’elaboració de projectes socioeducatius al Casal de Joves de Porta (Nou Barris). Col·labora fent formacions en l’àmbit del lleure educatiu a l’Escola Lliure el Sol.

Marta Mayoral
Antropòloga i orientadora comunitària
Antropòloga per la Universitat Autònoma de Barcelona, CFGS d’Animació Sociocultural a l’INS Ferran Tallada i Màster Interuniversitari en Joventut i Societat (UdG, UAB, UB, UdL, URV). Especialitzada en dinamització juvenil i comunitària. Ha treballat en diversos projectes d’investigació i intervenció social en l’àmbit de la joventut, els consums de drogues i l’educació afectivosexual. Actualment, treballa com a orientadora comunitària al Pla Educatiu d’Entorn de la Florida, a l’Hospitalet de Llobregat. Col·labora fent formacions en l’àmbit del lleure educatiu a l’Escola Lliure el Sol.

Raquel Cros
Formadora de circ i dinamitzadora comunitària.
Llicenciada en Filologia Alemanya per la UB i Postgrau d’Arts Escèniques i Acció Social a l’Institut del Teatre.
Actualment dinamitza el projecte comunitari Cultura i Barri i coordina el projecte de circ al barri de Can Sant Joan (Montcada i Reixac). Col·labora també amb projectes d’Arts Escèniques i Joves.

Helena Ojeda
Pedagoga i experta en Gestió Comunitària.
Compta amb un màster en mediació i resolució de conflictes. És mediadora especialitzada en familiar i comunitària i reconeguda pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya. Ha treballat a diversos serveis municipals i actualment col·labora amb diferents projectes de mediació comunitària.
Actualment coordina l’Ateneu L’harmonia de Sant Andreu del Palomar, Barcelona.
Ha estat coordinadora del Casal del barri de la Prosperitat de Nou Barris, Barcelona.